Energie factuur kan lager met zonnepanelen en een nieuw type CV ketel

Zonnepanelen worden over het algemeen aangesloten op het elektro aansluiting, u kunt er dan pas echte positieve ervaringen mee hebben als u elektriciteit terug levert aan uw leverancier. Dit kan namelijk veel opleveren en uw investering sneller terugverdienen. In dit artikel uitleg over deze mogelijkheden.

Ten eerste dient u vanzelfsprekend de panelen op dak te hebben staan, dat is natuurlijk logisch. Zonder de zonnepanelen op dak kunt u niet terugleveren. De zonnepanelen prijs is overigens de laatste jaren flink gedaald. Maar dit alleen is niet voldoende. Er zijn nog een aantal andere voorwaarden die in orde gemaakt moeten worden.

Er kan zoals u wellicht weet niet bij alle stroom meters gebruik van gemaakt worden. Uw netbeheerder moet weten van uw interesse in het leveren van de energie. Deze aanmelding is de begin fase. Nu is het wachten op besparing. Aan het einde van de jaarlijkse periode zal u zien hoeveel energie er bespaard is. Dit is terug te zien op uw factuur. Wanneer u energie opwekt via zonnepanelen, dan kan dit meer zijn als u nodig heeft, zodoende zal uw rekening dalen. Er zijn situaties waarbij u geld terug zult krijgen, hoe super gaaf is dat. Zo kan de investering voor de panelen sneller worden terugverdiend. En zodra dit gedaan is, heeft u geheel gratis energie via de zon! Super cool natuurlijk! Wil je nu nog meer besparen op je maandelijkse kosten, dan is de goedkoopste sim only ook een heel goede optie. Dit kan jaarlijks tot wel honderden euro’s opleveren!

energie factuur

Ook besparen op gas? Kies dan voor een nieuw type CV ketel en bespaar flink!

Besparende CV ketels worden alsmaar populairder en lijken dan ook zeer interessant. Misschien heeft u al een condensatie ketel op zolder zitten. Veel mensen hebben interesse in de werking van zo’n nieuwe energiebesparende C.V. ketel. De warmte die de ketels opwekken wordt gegenereerd door gas te verstoken.

Het verbranden van aardgas gaat samen met enkele uitlaatgassen die loskomen, waaronder waterdamp. De schoorsteen is de de plek waar al deze elementen worden weggeblazen bij oudere CV ketels. Hierdoor is er ook een aanzienlijk stuk rendement dat wordt verspild. Zonde, want met een nieuwer type ketel is dit helemaal niet nodig.

Met een condensatieketel zal de waterdamp gaan condenseren, wat een extra warmtebron is. Door de verbranding beter te maken kan er extra warmte worden geproduceerd. Hiervoor is geen extra gas nodig. Een goede manier dus om te besparen. De HR ketels zijn voorzien van een bijkomende onderdeel, die wordt genoemd de warmtewisselaar. Dit stukje zet de waterdamp om in extra warmte. Dit water is dan dus heet, en zo minder stookkosten kost om het op de gewenste temperatuur te krijgen. Het is met deze HR ketels een stuk eenvoudiger om geld uit te sparen op uw gas rekening.

Tags: , , ,

{ Comments are closed! }